El grup.

El grup.
Els membres de la nostra classe d'audiovisuals

jueves, 31 de mayo de 2012

El dia mundia sense tabac!!!


    Hola amics,fem aquesta entrada per a contar-vos que hui dia 31 de maig és el dia mundial sense tabac. Cada 31 de Maig(en tots els països és eixe dia tots els anys).
    L'organització Mundial de la Salut organitza el Dia Mundial sense Tabac,una iniciativa destinada a recordar els grans perjuís que ocasiona el tabac per a la societat ( no sols per als fumadors), un dels problemes més greus de la salut pública. Per a aixó fomenten un periode de 24 hores de abstindres de fumar tabac, ja que segons la propia organització Mundial de la Salud avisa no es només pels fumadors directes, doncs el mal no sols sel fan a ell mateixa, sinó també els "fumadors pasius",que aspiren el fum que desprenen els cigarrars dels fumadors de "primera mà".
    Al principi el dia no pretenia frenar a ningú en el acte de fumar sinò només donar conciéncia dels efectes negatius de aspirar fum de tabac de primera mà o de forma pasiva i involuntària, però ara si que ho fan i a més la gent lluita contra les productores de tabac, com dia el lema d'aquest any: "L'interferència de l'industria tabacalera", ja que els pneumólegs volen denunciar a les tabacaleres i no sols per propuir tabac sinò per ficar aditius, que entre centenars més els més importants són aquestos:


*Nicotina: provoca adicció i tabacodependència.
*Monòxid de carboni: a més de contaminar provoca els mateixos efectes que ficar-se a aspirar fum d'un tub d'escap d'automòbil durant tant temps com estigues fumant, en poques paraules: intoxicació.
*Gasos irritants: afecten al aparell respiratòri.
*Substàncies cancerígenes: són centenars les incloses en el tabac, però la més forta és el Benzopiré.


Tot açó conduix a efectes negatius, aquests cal destacar-los:


*El tabac provoca 5,4 milions de morts a l'any.
*És un dels problemes de la salut espanyola.
*Es multiplica per sis el càncer de pulmó en la dona.
*Si un xiquet aspira molt de fum en els seus primers tres anys de vida viu quinze anys menys sengons centenars d'estudis científics i només ho pot recuperar si no aspira més fum fins als deu anys, ja que més avant no es pot recuperar.


                  
Adéu de Maria i Roberto i recordeu: "FUMAR MATA I REDUIX LA VIDA CONSIDERABLEMENT"



     

No hay comentarios:

Publicar un comentario